Intră acum și în grupul de
Muzeul de Istorie al Bucovinei, situat în zona centrală a municipiului Suceava, își va redeschide porțile pentru vizitatori în 31 iulie.
La Muzeul de Istorie al Bucovinei, expoziţia permanentă al cărei proiect tematic a fost făcut de Muzeul Bucovinei încearcă să se concentreze pe istoria zonei, cu doi piloni importanţi, Evul Mediu şi perioada Bucovina, dar, în acelaşi timp, în expoziţie va fi inclusă şi perioada comunistă, fiin cuprinsă istoria locală şi zonală până în anul 1989.
Sala Tronului, care în noua expoziţie va fi independentă, va fi “total diferită” faţă de cea existentă până în anul 2014, fiind menţinute unele personaje vechi, dar sunt adăugate şi personaje noi.
Spaţiile pentru expoziţiile temporare şi activităţi cu publicul, multimedia, pedagogie muzeală, sunt mult mai generoase. Astfel, cel mai important spaţiu de expoziţie temporară este în mansardă, iar spaţiile fostelor săli de expoziţii temporare vor fi ocupate de standul muzeului, care va avea o ofertă generoasă şi interesantă.
Muzeul de Istorie al Bucovinei va fi redeschis, în data de 31 iulie, la ora 14, în prezența ministrului Culturii, Corina Șuteu și a ministrului pentru Diaspora, potrivit președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
Pentru modernizarea Muzeului de Istorie al Sucevei, contractul de finanţare, în valoare de 60,67 milioane de lei, din care 42,67 de milioane de lei contribuţia UE, a fost semnat în martie 2014 de Ministerul Dezvoltării.
Corpul central al clădirii actualului sediu al Muzeului Bucovinei a fost construit în perioada 1901-1903, după planurile arhitectului austriac Johann Buchner pentru sediul Prefecturii Districtului Suceava din perioada administraţiei austriece din Bucovina. Arhitectura clădirii are o dominantă neoclasică caracteristică instituţiilor administrative austriece.
Intră acum și în grupul de